Cognac LOUIS ROYER V.S.

Blend Fins Bois i Bons Bois, wzbogacony przez prawie 30% starszego Petite Champagne, dojrzewający od 2 do 4 lat w naszych tradycyjnych piwnicach.


TASTING NOTES 

Świeży, otwarty i przyjemnie złożony, Louis Royer VS oferuje owocowe nuty gruszki, czerwonych owoców i liczi, z lekkimi nutami młodego drewna i miodu.

Cognac LOUIS ROYER V.S.O.P.

Blend  Fins Bois i Bons Bois, wzbogacony przez prawie 30% starszych Grande i Petite Champagne, dojrzewająca od 4 do 7 lat w naszych tradycyjnych piwnicach.


TASTING NOTES 

Louis Royer VSOP jest wyjątkowo łatwo rozpoznawalny dzięki bardzo mocno obecnym owocowym nutom rodzynek, suszonej figi, suszonej moreli i czarnej porzeczki. Podczas degustacji złożoność i krągłość są podkreślone nutami wanilii, czekolady i drewna. Bogaty, okrągły, przyjemny i harmonijny.

Cognac LOUIS ROYER X.O.

Idealna równowaga między Fins i Bons Bois z jednej strony, a Grande i Petite Champagne z drugiej, ze starzeniem od 10 do 25 lat w naszych tradycyjnych piwnicach.


TASTING NOTES 

Owocowe nuty kandyzowanej pomarańczy, suszonej moreli, śliwki i owoców egzotycznych mieszają się z wyjątkowo delikatnym rancio XO w aromacie. Smak to doświadczenie złożonego zderzenia przypraw, czekolady, miodu i toffi z okrągłym, bogatym, długotrwałym finiszem.

Cognac LOUIS ROYER EXTRA

Piękna kompozycja, która wyraża całe bogactwo eaux-de-vie Grande Champagne i oferuje rzadką złożoność.

Bardzo wyraziste, mocno zaznaczone nuty kwiatowe, mocne rancio, doskonale zintegrowane.

Jest to blend eaux-de-vie z najbardziej prestiżowego cru w okolicy, Grande Champagne, dojrzewająca od 35 do 50 lat w naszych tradycyjnych piwnicach.

Koniaki Louis Royer charakteryzują się wyjątkowo obfitymi i dominującymi nutami owocowymi oraz łagodnością i krągłością. Bogaty smak i round body uzyskujemy dzięki owocom w pełni dojrzewającym  w naszej winnicy w Grande Champagne, powolnej destylacji, starannej selekcji/mieszaniu eaux de vie oraz optymalnym warunkom przechowywania w jednej z niewielu pozostałych tradycyjnych piwnic, położonych wzdłuż brzegów rzeki Charente.


Louis Royer wciąż jest produkowany w Jarnac, małym miasteczku pośród winnic Charente, znanych jako „dom koniaków craftowych”.


Posiadając własną winnicę, destylarnię, piwnice, blendowanie i butelkowanie oraz doświadczenie przekazywane przez pięć pokoleń rodziny Louis Royer, sami zarządzamy i kontrolujemy każdy etap procesu, od winorośli po finalny produkt.

Po więcej info kliknij tutaj:

Nasza strona używa plików cookies, dalsze korzystanie ze strony bez zmiany ustawień oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystywanie. Informujemy, że ustawienia tych plików można zmienić w dowolnym momencie za pomocą ustawień przeglądarki.. Polityka prywatności / privacy policy for details.

Zgadzam się